3 måsten när du ska låna pengar snabbt


Det finns inget konstigt med att vi under vårt liv ibland är i behov av snabblån. Precis som livet i övrigt går ekonomin upp och ner, både privat och nationellt. Hela syftet med ett snabblån är enkelhet. Att det ska gå snabbt att få in pengarna på bankkontot vid behov och att detta ska föregås av minimalt med adminstration och förarbeten. Det ska dock sägas att det finns en del saker du första behöver göra klart, innan du gör slag i sak av intentionen att låna pengar snabbt. Vi har kallat det för ”3 måsten” när du ska ska låna pengar snabbt, och dessa är som följer.

1. Gör en återbetalningsplan för ditt snabblån – aka gör en månadsbudget
Det är en självklarhet att man inte lånar pengar utan att veta hur man ska betala tillbaks dem. Därför är det första steget innan du tar ett snabblån att göra upp din budget för nästa månad. Ett snabblån sträcker ju sig ofta över en tid på just 30-60 dagar, vilket innebär att återbetalningen av lånet måste rymmas i din nästa månadsbudget.

2. Jämför långivare och leta upp bäst ränta.
I rent absoluta tal är det alltid små summor vi pratar om vid mikrolån. Det är därför det heter mikrolån. Men det kan ändå vara en ganska stor skillnad på ränta och avgifter mellan olika kreditföretag. Ett gott råd är alltså: jämför noga innan du bestämmer dig. Det kan spara hundralappar, till och med tusenlappar i slutändan. Ett bra sätt är att kolla i vår lista över kreditföretag.

3. Förstå villkoren för lånet.
Innan, eller åtminstone under låneprocessen, är det viktigt att du förstått villkoren för lånet och vad som förväntas av dig som låntagare. Det kan ibland vara svårt att begripa sig på alla ekonomiska uttryck och begrepp. Därför kan det vara bra att då och då läsa på i vår ordlista över ekonomiska uttryck. Alltså: även om du har bråttom att ta ett lån, så är det ingen ursäkt för att inte veta vad det innebär att ta ett lån. Ganska logiskt, eller hur?