När kan det vara bra med snabblån?

Det är ingen hemlighet att det har spekulerats, tyckts och debatterats en hel del om snabblån i media sen marknaden för denna typ av lån tog fart i mitten på 2000-talet. Ofta är vinkeln negativ. Det finns otaliga artiklar som menar att om du tar ett snabblån, ja då är din ekonomi i fara. Men så behöver det förstås inte alls vara. Hela poängen med ett snabblån hörs på namnet. Ett snabblån är ett lån som du kan ta omedelbart som ett stöd i din ekonomi när likviditeten, av en eller annan anledning, behöver stöd.

Likviditet betyder ”betalningsförmåga på kort sikt”. Och det är också i denna kontext som ett snabblån ska nyttjas. För att betala något direkt – och för att betala tillbaka inom en högst begränsad tidsrymd. Vanligtvis inom 30-90 dagar, lite beroende på hur stort snabblån det är frågan om.

0 comments on “När kan det vara bra med snabblån?
1 Pings/Trashbacks för "När kan det vara bra med snabblån?"
  1. […] har någon solid plan för hur du ska betala tillbaks dina skulder. Som vi skrev i inlägget om när kan det vara bra med ett snabblån bör du bara ta ett snabblån när du har tillfälliga fluktureringar i din ekonomi och definitivt […]