Start

Behöver du låna pengar direktpå kontot? Dax att ta ett snabblån? Alla kan behöva ett tillfälligt tillskott i kassan ibland. För dig som är i behov av att låna snabbt har vi skapat en sida som kan hjälpa dig att ta smartare och mer ekonomiska beslut.

I listan här ovanför samlar vi kontinuerligt nätets bästa långivare. Meningen är att du snabbt och enkelt ska kunna hitta rätt kreditföretag när du tar snabblån. Marknaden för det slags smålån kan vara en smärre djungel att navigera i, men vi gör det enkelt för dig att få en överblick på räntor, villkor, lånetider och annat viktigt.

Så tycker våra besökare!

låna pengar snabbt testHär följer vår Topplista baserad på våra besökares omdömen. Har du också lånat pengar från någon av låneföretaget i vår lista och vill rösta? Gå till respektive sida för kreditgivarna och lämna ditt omdöme!

OBS! För att vi ska kunna lämna välgrundade underlag till andra besökare som också vill låna pengar snabbt, så kan du bara rösta en gång per låneföretag. Du kan du också lämna ett skriftlig omdöme på vår sida kontakta oss.

Välj ett kreditföretag i listan för att läsa mer om dem eller gå vidare till deras hemsida för att låna pengar direkt.

Lånegivare SnabblånRösterBetyg från vara besökare (1-10)
1Cash2you6
2Mobillån.se20
3Pengos Minilån12
4Nanokredit 19
5Vivus snabblån14
6Meddelandelån13
7Lånbutiken46
8SMSkredit8
9Kredit36514
10Risicum8
11Thorn14

Ränta & avgifter – så funkar det

låna pengar direkt - snabblånAtt låna pengar direkt på kontot behöver inte betyda alltid betyda hög ränta för dig som kund. Räntesatsen beror på hur mycket du vill låna, och hur länge. Givetvis är det i de allra flesta fall högre ränta på snabblån jämfört med långtidslån. Detta beror bland annat på att kreditföretag tar en mycket högre risk genom att låna ut pengar på kort sikt.

Det är alltid risknivån (+ aktuella styrränta från riksbanken) som sätter ränteläget för ett enskilt lån. Men det är faktiskt möjligt att ta detta slags lån utan någon ränta alls. Flera av låneföretagen som vi listar här ger nämligen sina nya kunder möjlighet att göra första lånet utan ränta.

Det ska också nämnas att konkurrensen för att låna ut pengar direkt på kontot bland banker, kreditgivare och finansiella aktörer är större än någonsin. Räntesättningen, tillsammans med avgifter och kostnader för lånet, är kreditgivarens främsta konkurrensmedel.

Med andra ord: vill man vara attraktiv för sina potentiella kunder som kreditgivare, oavsett om kunderna vill låna pengar direkt i små summor, eller låna pengar snabbt till större summor över en längre tid, så måste man sätta marknadsmässiga räntor. Här på lanapengardirekt.com kan du enkelt jämföra lånegivarnas räntor och avgifter.

3 Tips när du får oförutsedda utgifter

Det finns många anledningar till att vi ibland behöver ett snabblån. Vissa månader blir det glapp i ekonomin, kanske på grund av oförutsedda utgifter, eller på grund av överkonsumtion. Då kan det vara nödvändigt att kunna låna pengar direkt på kontot och omedelbart fylla inkomsthålet.

Här följer 3 grundläggande tips att tänka igenom innan du tar ett snabblån.

  • 1. GÖR EN ÅTERBETALNINGSPLAN! Ta inte snabblån som du inte kan betala tillbaks. Även om du behöver låna pengar fort så är det viktigt att du har en plan för hur du ska betala tillbaks lånet. Att låna direkt på kontot innebär i de allra flesta fall att du också snart måste betala tillbaks minst samma summa, vanligen med en viss ränta.
  • 2. JÄMFÖR LÅNGIVARE! Börja med att jämföra de olika lånegivarna på den här sidan. Kalkylera sen i en budget vad du kan har råd med. Ett mikrolån på en mindre summa har vanligtvis en återbetalningstid på 30 dagar, medan ett större blancolån kan återbetalas mellan 1-12 år.
  • 3. TA DET LUGNT! Att låna pengar direkt på kontot innebär detta bokstavligen. Förutsatt att du har rätt betalningsprofil och blir godkänd av låneföretaget så kommer pengarna oftast in på ditt bankkonto samma dag som du ansöker om lånet.